Gondolkodj előre, válaszd a szakértelmet!

A gazdasági válság első jelei már felfedezhetők a hitelpiacon is..
Gondolkodj előre, válaszd a szakértelmet!

Szeretnéd megtudni, hogy hitelképes vagy-e?

Segítünk neked, csak töltsd ki adatlapunkat és fellélegezhetsz, mert innentől szakértő kezekben leszel!
Űrlap kitöltése
Szeretnéd megtudni, hogy hitelképes vagy-e?
Hiteltanácsadóként mennyire érzitek a gazdasági válság előszelét?

A gazdasági válság első jelei sajnos a hitelpiacra is begyűrűztek. Ennek legfőbb jele a folyamatos hitelkamat emelés és a megugró infláció, de a kormányzat célzott intézkedéseiben (értsd kamatstop, egyes termékek árainak befagyasztása) is felfedezhetők. Ezen felül a magyar gazdaság szereplői nyilatkozataikban már többször tettek utalást a közelgő nehézségekre, ami a kereslet visszaesését eredményezheti.

Mire számítotok a következő időszakban, a hitelezési piacra milyen kihívások várnak?

Számításaink szerint az év második felére fog „leesni” az embereknek, hogy a hitelkamatok milyen magasak lettek. Április végén megszűnik a kilakoltatási moratórium, a félév végén pedig eltűnik a kamatstop és a törlesztési moratórium, melyek komoly nehézségek elé állíthatják az érintetteket és  amelyeknek köszönhetően komoly bedőlésekre számítunk. Év végével kifutnak a „babaváró” , a „lakásfelújítási támogatás” konstrukciók, az ÁFA visszatérítési támogatás és az 5%-os újépítésű ingatlanok ÁFA-ja is. Természetesen azt még megjósolni sem lehet, hogy ezen lehetőségek meghosszabbításra kerülnek-e az év végével, vagy újabb családpolitikai támogatás " csomagot " tesz le a kormány az asztalra. Emellett a kamatemelési hullám nagy valószínűséggel tovább folytatódik. Az ingatlanpiacon is várható némi korrekció, akár 10-15 százalékkal csökkenhetnek az árak, ami beindítja majd a piaci szereplők kivárását. Végül a fentiek kapcsán érdemes szót ejtenünk az ukrán-orosz háborúról is, melynek a végét ugyan még nem látjuk, de az biztos, hogy a konfliktus már most komoly gazdasági következményekkel jár.

Mit tanácsoltok, mire figyeljenek leginkább az adósok, hogyan próbálják csökkenteni a rizikófaktorukat?

Talán a legáltalánosabb szabály, hogy mindenki csak addig nyújtózkodjon, amíg a takarója ér, azaz csak annyi hitelt vegyünk fel, amennyit feltétlenül muszáj és azt biztonságosan törleszteni tudjuk. Emellett mindig érdemes előre gondolkodnunk, így feltenni magunknak a „mi lesz ha” kérdést. Végül az igénylések során válasszuk a hosszabb kamatperiódusokat, illetve minden esetben legyen némi pénzügyi tartalékunk.

A Hitel Expert hogyan tud ebben segíteni az ügyfeleknek?

Cégünk minden esetben a bankoktól függetlenül segít eligazodni az információk sokaságában, azaz semleges forrásból ismerhetik meg ügyfeleink a különböző pénzügyi konstrukciók előnyeit és hátrányait is. Ez azért lehetséges, mert kollégáink sokéves tapasztalattal rendelkeznek, amitől a minőség és a profizmus garantált a cégnél. A Hitel Expert további előnye, hogy itt az ügyfelek biztosra mehetnek a részletes előszűrésnek köszönhetően, sohasem találkoznak rejtett költségekkel és nem mellesleg, szakértői munkánkat díjmentesen végezzük. A nekünk bizalmat szavazó ügyfelek ennek során a teljes hitelpiaci palettáról választhatják ki a számukra legmegfelelőbb terméket, de természetesen csak azután, hogy minden felmerülő kérdésükre teljeskörű és objektív válaszokat kaptak. Az ügyfeleinket persze ezután sem hagyjuk magukra, a teljes hiteligénylési folyamatot díjmentesen levezényeljük számukra, ezzel komoly terhet levéve a vállukról.

A hitel felvételére készülőknek a jelenlegi környezetben milyen szempontokat érdemes fontolóra venniük, hogy elkerüljenek egy esetleges kellemetlen helyzetet?

Erre nagyon rövid választ tudunk adni, mégpedig azt, hogy manapság érdemes nagyon körültekintőnek lenni, hiszen jelenleg nagyon sok tényező van hatással gazdasági, vagy pénzügyi helyzetünkre, továbbá az óriási információs halmazból laikusként, szaktudás nélkül szinte lehetetlen kiválasztani a számunkra legoptimálisabb megoldásokat.

Szakértő kollégáink állnak szíves rendelkezésedre, ne késlekedj, hívj minket most!

2022. 04. 23.

Írj nekünk!

Bővebb információkért fordulj szakértő kollégáinkhoz bizalommal!

További szakmai cikkeink

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Egyedi elképzelésed van vagy kérdéseid lennének? Beszéljünk róla!