Szabadfelhasználású jelzáloghitel

Kedvező kamatozású hitelek bármilyen hitelcélra ingatlanfedezettel. Segítünk Önnek tájékozódni a szabad felhasználású jelzáloghitel feltételei és tudnivalói kapcsán. Számolja ki egyszerűen a törlesztőrészletet kalkulátor segítségével!
Szabadfelhasználású jelzáloghitel

Szeretnéd megtudni, hogy hitelképes vagy-e?

Segítünk neked, csak töltsd ki adatlapunkat és fellélegezhetsz, mert innentől szakértő kezekben leszel!
Űrlap kitöltése
Szeretnéd megtudni, hogy hitelképes vagy-e?

A kölcsön szabadfelhasználású, célja a természetes személyek olyan jellegű kiadásainak finanszírozása ,melyekre célhitelt nem tudnak, vagy nem kívánnak igénybe venni. ( pl.: présház vásárlása, ingatlan felújítása) Önállóan forgalomképes, likvid és tehermentes ingatlan szolgálja a bank számára a biztosítékot a hitelügyletben.

A hitel fedezete nem csak saját tulajdonú ingatlan lehet, hanem bármely családtag, rokon ingatlana, amennyiben tulajdonosi hozzájárulást ad az ingatlan fedezetként való megterhelésére.

Figyelem: vállalkozás finanszírozására nem fordítható!

A kölcsön jellemzői

 • a kölcsön összege: minimum 500 ezer Ft, maximum 40 millió Ft, amely függ az ingatlanfedezet hitelbiztosítéki értékétől, a hitel/hitelbiztosítéki érték arányától, illetve az ügyfél igazolt jövedelmétől és törlesztési kötelezettségétől. Amennyiben az ügyfél rendszeres jövedelme legalább 6 hónapja a Banknál vezetett lakossági bankszámlára érkezik, a kölcsönösszeg maximuma akár a 100 millió Ft-ot is elérheti a fizetőképességtől és az ingatlan hitelbiztosítéki értékének nagyságától függően. A nyújtható kölcsön összegének megállapításakor a Hitelező figyelembe veszi „a jövedelemarányos törlesztőrészlet és a hitelfedezeti arányok szabályozásáról” szóló 32/2014. (IX.10.) MNB rendelet előírásait is.
 • a kölcsön futamideje: minimum 4 év, maximum 25 év .
 • a kamatozás: változó kamatozású: 5 vagy 10 éves kamatperiódusú
 • a kölcsön biztosítéka: a kölcsön biztosítékául a fedezetül felajánlott ingatlanra alapított, Bank javára bejegyzett jelzálogjog, valamint elidegenítési és terhelési tilalom bejegyzése szolgál. A kölcsön összege nem haladhatja meg a fedezetül felajánlott ingatlanok hitelbiztosítéki értékének meghatározott százalékát. Per-, teher- és igénymentes, tulajdoni viszonyait illetően rendezett, olyan ingatlan fogadható el fedezetként, ahol a jelzálogjog, elidegenítési és terhelési tilalom ingatlan-nyilvántartási bejegyzésének jogi akadálya nincs.
 • a kölcsön-jelzálogfedezet aránya: területileg differenciált, a nyújtható kölcsön összege a hitelbiztosítéki érték 85%-át is elérheti (a nyújtható kölcsön összegének megállapításakor a Hitelező figyelembe veszi „a jövedelemarányos törlesztőrészlet és a hitelfedezeti arányok szabályozásáról” szóló 32/2014. (IX.10.) MNB rendelet által előírt korlátokat is az ingatlan terhelhetőségével kapcsolatban). Ha az igényelt kölcsön összege a meghatározott százalékot meghaladja, a kölcsön felvételéhez további ingatlan is elfogadható fedezetként.

Fedezetként elfogadható ingatlanok köre

 • belterületi építési telek,
 • családi házas ingatlan,
 • hétvégi ház, üdülő, üdülő telek,
 • társasházban, vagy szövetkezeti házban lévő lakás,
 • társas üdülőnél külön tulajdonban álló üdülő,
 • garázs (kizárólag pótfedezetként fogadható el)

2021. 05. 25.

Írj nekünk!

Bővebb információkért fordulj szakértő kollégáinkhoz bizalommal!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Egyedi elképzelésed van vagy kérdéseid lennének? Beszéljünk róla!