Utasbiztosítás

Utazást tervez? Biztonságát ne bízza a véletlenre! Termékpalettánkban rendelkezésére áll olyan utasbiztosítás is, mely fedezetet nyújt koronavírus fertőzés esetén is. Kösse meg a legkedvezőbbet! Kérje segítségünket a tájékoztatásban!
Utasbiztosítás
Milyen típusú biztosításról van szó?

Az utasbiztosítás egy olyan biztosítás, amely a külföldi utazás során bekövetkező kiemelten baleseti, betegségi, poggyászkárokra nyújt azonnali fedezetet a biztosított személy(ek) részére a szerződési feltételek szerint.

Mire terjed ki a biztosítás?

A biztosítás a külföldi utazás során leggyakrabban előforduló biztosítási kockázatokra nyújt fedezetet, úgy mint

A termék kiterjed a Covid-19 fertőzésekből adódó sürgősségi orvosi költségekre és hazaszállításra, valamint választható csomagként Covid-19 kiegészítő biztosítás és gépjármű asszisztencia is vásárolható.

Hol érvényes a biztosításom?
  • A biztosító kockázatviselése Európa földrajzi területén bekövetkezett biztosítási eseményekre terjed ki pótdíj nélkül.
  • Ugyancsak pótdíj nélküli területnek minősül még Izrael, Ciprus, Egyiptom, Kanári-szigetek, Madeira, Málta, Marokkó, Oroszország, Grúzia, Törökország és Tunézia teljes területe.
  • Pótdíj megfizetése ellenében a biztosítás hatálya kiterjeszthető – az állandó lakóhely szerinti ország kivételével – az egész vilá
Nem lehet biztosított az a személy, aki
  • az utazás megkezdésének napjáig már betöltötte a 90., éves bérlet esetén a 70. életévét,
  • búvárkodás esetén még nem töltötte be a 8. , illetve betöltötte már a 70. életévét.
  • A 70. életévüket betöltött biztosítottak esetében a betegség fedezet abban az esetben sem terjed ki a biztosítás megkötése előtt már meglévő krónikus betegségre, ha ez a biztosítás megkötését megelőző 12 hónapban kezelést nem igényelt és az utazáshoz a szakorvosa írásban hozzájárult.
  • vagyontárgyai (tárgyi eszközök, készletek) amelyeket a Biztosított a kockázatviselés helyén használ vagy tárol.
Mikortól meddig tart a kockázatviselés?

A biztosítási fedezet a szerződésben (kötvényen) meghatározott időpontban kezdődik és a kockázatviselés utolsó napjának 24.00 órájának elteltével szűnik meg. Külföldön megkötött biztosítás esetében – amennyiben ehhez a biztosító hozzájárult – a kockázatviselés a kötést követő napon kezdődik.

Kérd segítségünk!  Egyszerű, gyors biztosításkötés, átlátható feltételek, ezzel kívánunk hozzájárulni ügyfeleink biztonságos utazásaihoz, a világ összes országa tekintetében.

2021. 05. 25.

Írj nekünk!

Bővebb információkért fordulj szakértő kollégáinkhoz bizalommal!

További ajánlataink

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Egyedi elképzelésed van vagy kérdéseid lennének? Beszéljünk róla!