Bővítési hitel

Amennyiben a lakásbővítési hitel feltételei iránt érdeklődne, kérje segítségünket! A lakáshitel ajánlatok megtekintéséért pedig kattintson és válogasson a lakásbővítési hitel kalkulátor listázott eredményeiért. Több hitel megoldás is kínálkozik.
Bővítési hitel

Szeretnéd megtudni, hogy hitelképes vagy-e?

Segítünk neked, csak töltsd ki adatlapunkat és fellélegezhetsz, mert innentől szakértő kezekben leszel!
Űrlap kitöltése
Szeretnéd megtudni, hogy hitelképes vagy-e?

Mi minősül bővítésnek?

Bővítésnek minősül a személyi tulajdonban lévő lakáson végzett olyan építési munka, melynek eredményeképpen a lakás az épület alapterületének növelésével legalább egy lakószobával bővül. A kölcsön céljának megítélésekor az építési hatóság engedélye az irányadó. Az építési hitelekhez hasonlóan finanszírozásának hangsúlyos része az bővítési költségvetés, attól függetlenül, hogy egy vállalkozót bízunk meg a ház felépítésével, vagy magunk választjuk ki a megfelelő szakembereket az adott munkálatokhoz.

Az bővítési költségvetés tartalmazza tételesen a bővítés során elvégzendő munkálatokhoz kapcsolódó kiadásokat anyag-díj bontásban. Nagyon fontos, hogy az költségvetés összhangban legyen a ténylegesen felmerülő költségekkel, mert a pénzintézet a benyújtott költségvetést hagyja jóvá, és az alapján finanszírozza a bővítési munkálatokat.

A kölcsön folyósítása gyakran szakaszos előfinanszírozással történik. Ez tehát azt jelenti, hogy az építési munkálatok ütemekre vannak bontva a finanszírozás szempontjából. A pénzintézet előre odaadja az adott ütem befejezéséhez, tehát egy adott készültségi szint eléréséhez szükséges összeget, de a további összegeket csak akkor bocsátja az igénylő rendelkezésére, ha az előző összeget felhasználta. Általában 1-3 ütemre bontja fel a pénzintézet az összeg folyósítását.

Lakásbővítési munkának minősül
  • tetőtér-beépítés,
  • az új lakást nem eredményező emeletráépítés, valamint
  • a toldalékos bővítés.
Igénylési feltételek?
  • Pótingatlan bevonásával akár az építési költségek100%-át is kölcsönből fedezheti.
  • Kamattámogatás mellett is igényelhető

Mint ahogyan egy építési hitelnél, bővítési hitel esetén is különösen fontos, hogy szakértő segítse az Ön ügyét, és képviselje az Ön érdekeit a pénzintézetnél!

Keresse kollegánkat, ossza meg velünk terveit, és segítünk a megvalósításban! Kérjük töltse ki ajánlatkérő lapunkat!

2021. 05. 25.

Írj nekünk!

Bővebb információkért fordulj szakértő kollégáinkhoz bizalommal!

További ajánlataink

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Egyedi elképzelésed van vagy kérdéseid lennének? Beszéljünk róla!