Korszerűsítési hitel

Lakásfelújítási korszerűsítési hitel igénye estén a lakásfelújítási, korszerűsítési kalkulátor egy kattintásra összehasonlítja az aktuális banki ajánlatokat. Kérheti személyre szabott lakásfelújítási hitel ajánlatunkat is. Teljeskörű ügyintézés.
Korszerűsítési hitel

Szeretnéd megtudni, hogy hitelképes vagy-e?

Segítünk neked, csak töltsd ki adatlapunkat és fellélegezhetsz, mert innentől szakértő kezekben leszel!
Űrlap kitöltése
Szeretnéd megtudni, hogy hitelképes vagy-e?

Korszerűsítési célra akár piaci, vagy akár kamattámogatott konstrukciókat is igénybe vehetnek kedves ügyfeleink.

Az új 2012. április 14-től hatályba lépő,  „az otthonteremtési kamattámogatásról szóló 341/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet”  alapján- államilag támogatott konstrukciók kedvező megoldásnak bizonyulnak a lenti hitelcélokra.

Mi minősül korszerűsítésnek?
  • víz-, csatorna-, elektromos-, gázközmű bevezetése, illetve belső hálózatának kiépítése
  • fürdőszoba létesítése olyan lakásban, ahol még ilyen helyiség nincs
  • központosított fűtés kialakítása vagy cseréje, beleértve a megújítható energiaforrások (pl. napenergia) alkalmazását is
  • az épület szigetelése, beleértve a hő-, hang- illetve vízszigetelési munkálatokat, a külső nyílászárók energiatakarékos cseréje, tető cseréje, felújítása, szigetelése
  • a korszerűsítés része az ehhez közvetlenül kapcsolódó helyreállítási munka, a korszerűsítés közvetlen költségeinek 20%-áig.

A felújítási és korszerűsítési hitelek benyújtásakor szükséges mellékelni egy költségvetést, amely az elvégzendő munkálatokat, a szükséges anyagok vételárát és a beépítési munkadíjat tartalmazzák tételesen.

4 alapvető különbség a felújítási-, korszerűsítési hitel és a szabad felhasználású hitel között?

Többször tették már fel nekünk ezt a kérdést, ezért azt gondoltuk, hogy röviden megválaszoljuk ezúton is. 

Az első:  A felújítási-, korszerűsítési és szabad felhasználású jelzáloghitelek között az egyik lényeges különbség, hogy míg szabad felhasználás és a felújítás ( pl. festés, hideg, vagy meleg burkolás)  esetén a pénzintézet az ingatlan aktuális hitelbiztosítéki, vagy forgalmi értékét veszi alapul az adható hitelösszeg megállapításánál, addig a korszerűsítés esetén az ingatlan jövőbeni  értékéből indul ki.

A második:  míg szabad felhasználás és felújítás esetén csupán piaci kamatozású hitel igényelhető, addig korszerűsítésre Ön jogosult lehet forint alapú, állami kamattámogatású korszerűsítési hitel felvételére is.

A harmadik: a hitel folyósítása a szabad felhasználású és felújítási hitelkonstrukció esetén egy összegben történik, ugyanakkor a korszerűsítési hitel esetén a kölcsön folyósítására szakaszosan, a készültségi foknak megfelelően kerül sor.

A negyedik: szabad felhasználású hitelek esetén nincs szükség költségvetésre – bár a hitelcélt manapság már kéri megnevezni a bank-, míg a felújítási és korszerűsítési hitelek esetében már kérnek költségvetést a pénzintézetek. (felújításnál elegendő egy, a tulajdonos által összeállított egyoldalas összesítés)

Mi minősül felújításnak?
  • Festés, mázolás, tapétázás
  • Csempézés, járólapozás, parkettázás
  • Bútorok cseréje, stb.

2021. 05. 25.

Írj nekünk!

Bővebb információkért fordulj szakértő kollégáinkhoz bizalommal!

További ajánlataink

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Egyedi elképzelésed van vagy kérdéseid lennének? Beszéljünk róla!