Széchenyi Mikrohitel GO! – Segít nagyra nőni!

Kiszámítható, egyszerű és rendkívül kedvező beruházási hiteltermék! Infrastruktúrális beruházásokra, tárgyi eszköz és forgóeszköz beszerzésre, hitelkiváltásra!
Széchenyi Mikrohitel GO! – Segít nagyra nőni!

A Széchenyi Mikrohitel GO! (SZMH) elnevezésű konstrukció a maga nemében egyedülálló vállalati beruházási hiteltermék. Előnye, hogy nem csak a már jól prosperáló cégek számára elérhető, hanem olyan kisvállalkozások is igényelhetik, melyek esetében az addigi számok és mutatók nem tették lehetővé más banki hitelek felvételét. További jó hír a konstrukció iránt érdeklődő cégek számára, hogy a minősítési folyamat során nem kell lehetetlennek tűnő akadályokkal megküzdeniük. Csupán olyan ingatlant kell fedezetként nyújtaniuk a hitelintézet számára, amely likviditása és forgalomképessége is megfelel a kívánalmaknak. Cserébe az ingatlan lehet a beruházás tárgya, illetve akár tárgyi eszköz ( pl. gép, berendezés) , vagy forgóeszközök ( pl. készlet, alapanyag) beszerzése esetén az ügylet mögött álló kiegészítő fedezet is.

„Természetesen emellett azért pár dolgot vizsgálnak a Széchenyi Mikrohitel GO! hitelterméket igénylők esetében. Többek között a vállalkozás ellen nem folyhat élő végrehajtás, nem lehet negatív a saját tőkéje, mint ahogyan a tartósan veszteséges működés sem megengedett” – mondja Faragó István. A Hitel Expert hiteliroda szakértője szerint a „klasszikus” banki beruházási hitelek esetében a bankok elsősorban a cégek mutatószámaira (értsd likviditás, nyereségesség, tőkeszerkezet, etc.) kíváncsiak, ezután vizsgálják meg az ügylet biztosítéki/fedezeti struktúráját. Ezen termékek esetében nem fordulhat elő, hogy a biztosítéki ingatlan kompenzálja a cég hitelképességét, azaz a vállalkozás nem juthat pénzhez, ha gyenge a „track recordja”. Utóbbi ráadásul a hiteltermék árazását is rendszerint befolyásolja, azaz minél gyengébb a cég, annál „vaskosabb” lesz a kamat. Ezen felül a hagyományos konstrukciók esetében a hitelügylet átfutási ideje is hosszabb, vagyis a vállalkozás csak jóval később kapja meg a megigényelt pénzt.

A Széchenyi Mikrohitel GO! kedvező tulajdonságai mellett nagyon fontos a termék kondíciója is. Az államilag támogatott konstrukció olyan kamattal rendelkezik, mely nem érhető el más beruházási terméknél. Számszerűsítve: a hitel max. 10 éves futamideje alatt (szemben az egyéb beruházási hitelek bankok által preferált 5-7 évével) fizetendő nettó ügyleti kamat a teljes futamidőre fix 0,5 százalék/év, amely 30.000.000 HUF felvett hitelösszeg esetében 262.500 HUF várható kezdő törlesztőrészletet jelent.

Összességében azon kisvállalkozásoknak, akik beruházás előtt állnak mindenképpen érdemes felvennie ezt a piacon egyedülálló hitelt. A Hitel Expert hiteliroda szakértője szerint a konstrukció keretein belül egy beruházási projekt esetén az elérhető maximális hitelösszeg 50 millió forint lehet, de további projekt esetén újabb 50 millió forint igényelhető. Nem árt azonban sietni a hitelfelvétellel kapcsolatos döntéssel, ugyanis a Széchenyi Mikrohitel GO! keretösszege 100 milliárd forint, ami akár két hónapon belül kimerülhet!

Amennyiben az állam által támogatott beruházási hitel felkeltette érdeklődését, úgy forduljon a Hitel Expert hitelirodához. Szakértőink díjmentesen előszűrik cégét, hogy aztán 95 százalékos biztonsággal tudassák Önnel, hogy vállalkozása mekkora hitelösszeghez juthat hozzá. Emellett a hiteliroda a teljes igénylési folyamatot levezényli a nyomtatványok kitöltésétől, az üzleti terv elkészítésén át a folyósításig bezárólag.

2022. 03. 03.

Írj nekünk!

Bővebb információkért fordulj szakértő kollégáinkhoz bizalommal!

További szakmai cikkeink

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Egyedi elképzelésed van vagy kérdéseid lennének? Beszéljünk róla!